Dagens PS

Mardrömmen fortsätter: Karolinska varslar 550

karolinska-varslar-anställda
Sjukhuset "befinner sig i en mycket svår ekonomisk situation" och anger ökande kostnader och minskad produktion som främsta anledningar. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 14 maj 2019Publicerad: 14 maj 2019

Sjukhuset “befinner sig i en mycket svår ekonomisk situation” och anger ökande kostnader och minskad produktion som främsta anledningar. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det skriver Karolinska Universitetssjukhuset på sin hemsida. I pressmeddelandet skriver man att sjukhuset nu måste varsla 550 anställda. Varslet gäller administration, och innefattar både medarbetare och chefer, heter det.

“Karolinska befinner sig i ett ekonomiskt krisläge. För att ta ansvar för sjukhusets ekonomi är det här en nödvändig åtgärd, men vi kommer att värna vårdverksamheten. Jag förstår att det skapar mycket oro för många medarbetare, men vi behöver ta kontroll över situationen”, säger sjukhusdirektör Björn Zoëga i pressmeddelandet.

Karolinskas ackumulerade resultat för april visar ett underskott på 620 miljoner kronor. Sjukhuset kommer att behöva spara uppemot en miljard kronor under 2019, säger man.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS