Med falsk identitet svindlade Anna ”Delvey” Sorokin New Yorks överklass på en summa motsvarande drygt 2,5 miljoner kronor – och försökte lura till sig ännu mer.

ANNONS

Nu riskerar hon 15 års fängelse för bedrägeri, skriver Dagens Nyheter i en lång artikel. Anna Sorokin levde med falsk identitet, och ljög om att hon hade en fond i Tyskland med ett värde på 640 miljoner kronor, enligt artikeln.

Kvinnan hade planer på att öppna en exklusiv konstklubb på Manhattan, och behövde bara ett nätt lån på dryga 210 miljoner kronor, menade hon. Enligt artikeln var det ingen som ifrågasatte Anna Sorokin, eller hennes bakgrund – hon hade rätt livsstil för att backa upp sina uttalanden, hette det.

Något storlån blev aldrig av – Sorokin fick avslag från bankerna – men hon lyckades komma över ett par smålån på sammanlagt drygt 2,5 miljoner kronor. Pengarna finansierade hennes livsstil.

ANNONS
ANNONS

Anna Sorokin greps i augusti 2017, och åtalas nu för bedrägeri och försök till stöld på flera punkter. Sorokins advokat menar att hon saknar uppsåt. Rättegången mot Sorokin har varit mycket uppmärksammad – till och med representanter från HBO och Netflix har närvarat, och nu ska storyn om Anna Sorokins liv bli tv-serie.