Tyska klädjätten Zalando varnar för att siffrorna i det första kvartalet på ett betydande sätt kommer att understiga analytikernas förväntningar som inte tog hänsyn till coronaviruset. Det framgår av ett pressmeddelande.

ANNONS

Intäkter och gross merchandise value, GMV, kommer att komma in långt under prognosen och även justerat ebit blir negativt påverkat av de lägre intäkterna och nedskrivningar av lager på de reviderade försäljningsförväntningarna för nuvarande säsong.

Konsensus bland analytikerna är en intäktstillväxt på 19 procent, GMV på 22,8 procent och ett justerat rörelseresultat på -28 miljoner euro.

Virusutbrottet pulvriserar prognosen

Zalandos prognos för 2020 släpptes den 27 februari och exkluderade då de negativa effekterna av coronaviruset. Baserat på nuvarande situation anser bolaget att prognosen inte kan infrias.

Vidare anges det att företaget ska ge mer information om det första kvartalet i en verksamhetsuppdatering den 16 april. Siffrorna för det första kvartalet släpps den 7 maj.

På grund av coronaviruset väljer Zalando att skjuta fram den planerade årsstämman 20 maj till ett annat ännu inte angivet datum.

ANNONS
ANNONS

Svenska Kinnevik är storägare i Zalando.