Karl Hedin frias. Västmanlands tingsrätt frikänner industrimannen på alla punkter i målet där han åtalats för grovt jaktbrott.

ANNONS

Miljardären och industrimannen Karl Hedin, ägare och styrelseordförande i trähandelskoncernen AB Karl Hedin, åtalades för grovt jaktbrott efter att åklagaren misstänkt att han försökt jaga varg. Åklagaren krävde sex månaders fängelse för miljardären.

Expressen rapporterar att Karl Hedin, som är en känd vargkritiker, avlyssnades av polisen i oktober 2018. Han ska i ett telefonsamtal pratat om ”gråben”, vilket gjorde att polisen började misstänka att han skjutit varg utanför Virsbo i Västmanland. Karl Hedin och flera andra personer greps, och polisen gjorde en razzia i Karl Hedins sågverk i Karbenning utanför Norberg, där industrimannen misstänktes ha eldat upp en varg.

Hedin har hela tiden nekat

Några bevis för att industrimannen eldat varg stod dock inte att finna i sågverket, men åklagaren valde ändå att gå vidare med åtalspunkten grovt jaktbrott, baserat på att Hedin ska ha haft avsikten att jaga varg, vilket också är ett grovt jaktbrott. Han misstänktes också ha lämnat över ett dödligt gift till ett par med syftet att de skulle försöka förgifta vargen.

Karl Hedin har hela tiden nekat till anklagelserna i fallet som varit en följetång i medierna. Nu ger också Västmanlands tingsrätt industrimannen rätt. Karl Hedin, samt de tre medåtalade, frikänns på alla punkter. Bevisen håller inte, skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.

Inte nått upp till beviskravet

”Vid vår bedömning av den bevisning som åberopats i målet har vi kommit fram till att åklagaren med sin bevisning inte har nått upp till beviskravet i brottmål. Därmed har vi inte haft anledning att pröva de tilltalades egen bevisning”, säger rättens ordförande rådmannen David Viktorsson Harrby i pressmeddelandet om att Karl Hedin frias.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Industrimannen häktad för grovt jaktbrott – Dagens PS