Charlotte Kalla berättade förra året att hon är kritisk till spelbolag. Därför hamnar hon i en knepig sits när Svenska Spel nu blir sponsor för skidlandslaget. Men hon säger sig hittat en lösning på situationen. 

ANNONS

Det var i Göteborgs Posten (kräver inloggning) förra året som skidåkaren Charlotte Kalla berättade att hon är skeptisk till spelbolags-branschen.

”Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man ta ansvar”, sa hon då.

Nu rapporterar DN att Svenska Spel är ny sponsor för skidlandslaget, vilket skapar ett visst dilemma för den folkkära skidstjärnan. Hon säger sig dock ha hittat en balansgång för att kunna fortsätta tävla som vanligt. Hon ska inte ”fronta” någon av bolagets kampanjer eller vara med på lanseringar. Detta borde rimligtvis innefatta TV-eller digitala reklamer med Charlotte Kalla som huvudperson.

Hon kommer dock att bära Svenska Spels logga på sina kläder.
”Jag känner mig lojal gentemot förbundets alla sponsorer”, säger hon till DN och lägger till att skidlandslaget är beroende av sponsorer för att kunna finansiera verksamheten.

ANNONS
ANNONS

Charlotte Kalla säger också att det ”skulle skada både dem och mig” om hon skulle ställa upp på en lansering med Svenska Spel.