JUST NU: Vd:n för det krisande flygbolaget Norwegian får gå direkt. Det rapporterar norska Dagens Naeringsliv.

ANNONS

Jacob Schram, vd för Norwegian får alltså gå direkt, enligt ett beslut av styrelsen på söndagskvällen.

Man förhandlar nu om hans avgångsvederlag. Dock har parterna inte lyckats komma överens om det.

I ett pressmeddelande heter det att styrelsen ”gjort försök att ta avgångsvederlaget till en nivå som reflekterar utmaningarna i industrin, men ingen överenskommelse kunde nås”.

Jacob Schram uppges ha nio månaders uppsägningstid och blir rådgivare åt det krisande flygbolaget under uppsägningstiden.

Han är flygbolagets nye chef

Fram till mars 2022 han han sin ordinarie lön. Därefter följer 15 månaders uppsägningstid.

Norwegians finanschef Geir Karlsen är ny chef för Norwegian, berättar Dagens Naeringsliv. Mellan juli och december 2019 var Geir Karlsen tillförordnad chef för flygbolaget.

ANNONS
ANNONS

”Framöver kommer vår främsta prioritering vara att öka lönsamheten för vår lågkostnadsverksamhet och attrahera nya och existerande kunder i alla nyckelmarknader. Norwegian är väl positionerat efter rekonstruktionen med ett starkt varumärke, beprövade produkter och tjänster och inte minst erfarna kollegor redo att kämpa för varje kund”, säger Geir Karlsen i pressmeddelandet från Norwegian, som har påbörjat arbetet med att rekrytera en ny finanschef efter Geir Karlsen.

”Jag är glad att Geir Karlsen har accepterat jobbet som vd för Norwegian på styrelsens begäran. Karlsen har framgångsrikt lett Norwegians rekonstruktion och har kompetensen, fokus, förtroendet och dedikationen som gör honom bäst lämpad för jobbet”, säger Svein Harald Øygard, styrelseledamot i Norwegian, i en kommentar.