Den sittande presidenten Donald Trump är nu favorit enligt oddsen, i takt med att Bidens övertag i opinionsundersökningarna visat sig vara mindre än väntat alternativt obefintligt i en del viktiga delstater.

ANNONS

Betsson och Unibet erbjuder cirka 1,7 gånger pengarna för en Trump-vinst, mot Joe Bidens 2,10-2,15. Det ger implicita sannolikheter om 59 respektive 48 procent.

Stora amerikanska nyhetsmedier har under morgonen utropat segrare i flera viktiga delstater.

Fox News är en av de som varit snabba på att kröna segrare, och i två viktiga fall till Joe Biden. Det rör sig om Arizona och nu Wisconsin där man bedömer att Bidens övertag verkar vara ointagligt, trots att många röster återstår.

Enligt Fox News har Joe Biden vunnit 237 elektorsröster mot Trumps 210. 270 krävs för att vinna valet. Flera medier uppger nu också att Trump vinner i Texas. CNN utropade alldeles precis Trump även som vinnare i Florida och Iowa.

Det är fortsatt väldigt jämt i North Carolina, trots att 94 procent av rösterna har räknats. Cirka 80 000 röster skiljer kandidaterna åt, med fördel Trump.

ANNONS
ANNONS

Trump leder än så länge i Michigan, Wisconsin och Pennsylvania. I de två senare delstaterna räknas poströsterna först på valdagen, vilket innebär att ett valresultat härifrån kan dröja. Samtidigt leder Trump stort i Wisconsin när 83 procent av rösterna har räknats, i kontrast mot granndelstaten Minnesota.

Georgia, North Carolina, Pennsylvania, Michigan och Wisconsin förefaller alltså bli viktiga delstater som avgör valet åt något håll, med stort antal elektorsröster.