737-planet har störtat i Iran och var på väg mot Ukrainas huvudstad Kiev. Alla passagerare och besättningen ombord uppges ha omkommit.

Kraschen där alla ombord alltså uppges ha omkommit, 176 personer enligt vad som nu bekräftats från Ukraina, rapporterar bland annat The Telegraph, skedde strax efter det att planet just lyft – klockan 06.12 lokal tid enligt Flightradar.com – från Teherans internationella flygplats.

Enligt Ukraina fanns tio svenskar ombord på planet, något som UD nu kontrollerar, skriver nyhetsbyrån TT på bland annat Di.se.

Enligt Aftonbladet kan det vara så många som 17 omkomna svenskar i flygkraschen.

”Vi utgår dessvärre från att det kommer röra sig om ett flertal avlidna svenskar”, bekräftar Diana Qudhaib på UD:s pressjour för tidningen.

UD bekräftar vid elvatiden på onsdagsförmiddagen i ett mejl till TT att ”ett antal svenskar har förolyckats i flygkraschen i Iran”, framgår det på SvD.se.

ANNONS
ANNONS

”Vi arbetar nu intensivt för att få klarhet i antalet omkomna svenskar”, skriver Buster Mirow Emitslöf på UD:s pressjour.

Ett tekniskt fel ska ha orsakat kraschen med planet, som är av typen en Boeing 737–800 och tillhör flygbolaget Ukraine International Airlines.

Boeingplanet fattade enligt rapporteringen eld i luften och exploderade när det nådde marken.

Det fanns enligt Irans räddningstjänsten ingen chans att rädda någon ombord då branden var för kraftig.

”Branden är så häftig att vi inte kan rädda någon, vi har 22 ambulanser och en helikopter på plats”, sade Pirhossein Koulivand, chef för Irans räddningstjänst, uppger Sky News.