Dagens PS

Isen bruten mellan USA och Kina? Snackar igen

Börjar USA:s och Kinas frostiga relation tina upp igen? Länderna har samtalet över telefon kring fas 1 i handelsavtalet. På bilden syns den amerikanska finansministern Steven Mnuchin och president Donald Trump. (Foto: TT)
Börjar USA:s och Kinas frostiga relation tina upp? Länderna har samtalet över telefon kring fas 1 i handelsavtalet. På bilden syns den amerikanska finansministern Steven Mnuchin och president Donald Trump. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 25 aug. 2020Publicerad: 25 aug. 2020

USA och Kina har hållit telefonsamtal angående fas 1 av handelsavtalet och hur det har utvecklats under de första sex månaderna sedan undertecknande. Det framgår av separata uttalanden, rapporterar CNBC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I samtalet deltog från USA:s sida finansminister Steven Mnuchin och handelsrepresentanten Robert Lighthizer medan kineserna representerades av vice premiärminister Liu He.

Enligt USA diskuterades det bland annat om hur att försäkra om att avtalet ger större skydd åt immateriella rättigheter medan Kina kommenterade samtalet i mer breda ordalag och sade det ha varit konstruktivt.

De två sidorna var initialt planerade att hålla samtalet den 15 augusti men det sköts upp på obestämd tid. USA:s president Donald Trump har påstått att det har varit han som legat bakom uppskjutningen.

USA och Kina har sedan undertecknandet av fas I hamnat i luven på varandra kring ett antal nya frågor, däribland coronapandemin och Hongkongs autonomi.

USA:s president Donald Trump har hotat att bryta handelsförbindelserna helt med Kina. Uttalandet gjordes i en intervju med Fox News i söndags, skriver SvD.

Tidningen uppger att USA:s handelskrig med Kina även spiller över på Sverige.  Över 600 svenska jobb hotas, enligt artikeln.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS