I lördags upptäcktes det första fallet i Sverige av den mer smittsamma varianten av coronaviruset. Men inga fler fall har rapporterats sedan dess.

ANNONS

Det första bekräftade fallet av coronamutationen i Sverige upptäcktes i Södermanland i lördags. Efter det har inga nya fall hittats i den smittspårning i regionen som ägt rum, uppger TT.

”De första testerna har varit negativa, eller i alla fall inte positiva. Vi har provtagit fyra personer som delar hushåll med den smittade. Samma personer kommer att testas igen i början av veckan”, säger smittskyddsläkaren Signar Mäkitalo till nyhetsbyrån i en artikel som publiceras av bland andra Ny Teknik.

Nu inväntar Folkhälsomyndigheten provsvar från fler regioner för att se om fler svenskar bär på den muterade varianten av coronaviruset som fått kraftig smittspridning i Storbritannien.

Alla som rest från Storbritannien från den 12 december uppmanas att isolera sig i minst sju dagar och testa sig. Det gäller oavsett om man är symptomfri eller ej, och även personer som bor i hushåll med personer som varit i Storbritannien uppmanas att hålla sig hemma.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Astra: Vårt vaccin biter på muterat virus [DagensPS.se] »