Dagens PS

Hongkongs tvärvändning och vinstskattesmäll

businessbriefen-hongkong-villa-skattechock
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 09 juli 2019Publicerad: 09 juli 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nytt besked: Hongkong lägger ned lagförslaget
Efter vårens våldsamma demonstrationer säger nu Hongkongs ledare Carrie Lam att man skrotar lagförslaget. Lagförslaget som låg på bordet skulle ha gjort det möjligt att lämna ut misstänkta brottslingar till Kina.

Skattechocken: Villaägaren tvingas betala 2,5 miljoner
Han sålde sin villa till ett byggbolag som ämnade anlägga flerfamiljshus, men bygglovet fick inte godkänt och inga pengar har betalats ut. Nu kräver Skatteverket reavinstskatt, trots att affären inte är klar.

Bransons rymdbolag ska börsnoteras
Richard Bransons rymdturismbolag Virgin Galactic ska börsnoteras i samband med en investering på 800 miljoner dollar från Social Capital Hedosophia Holdings.

USA trotsar Kina – säljer vapen till Taiwan
USA:s utrikesministerium har godkänt vapenförsäljning till Taiwan för 2,2 miljarder dollar trots häftig kritik från Kina. I vapenexporten ingår bland annat 108 stridsvagnar av modellen M1A2T-Abrams och 250 Stinger-missiler.

Nya “Hemnet-dödaren” backas av tunga mäklare
En ny sajt lanseras i höst för att utmana Hemnet – och satsningen har namnkunnigt stöd.

”Konkurrens behövs. Det har varit ett problem att vi har en monopolartad situation med en dominerande aktör när det gäller bostadsannonsering på nätet”, säger Erik Wikander, vd för Mäklarhuset, till DI.

Airbus varnar för sprickor i vingarna på jumbon
Den franska flygplansjätten Airbus har varnat bolag med äldre versioner av jumboplanet A380 för att det potentiellt kan uppstå sprickor i vingarna. Enligt Europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA har flera plan varit inne på service, och då har sprickor upptäckts i flera av vingarna.

Tusentals appar kan spåra dig – mot din vilja
En ny studie visar att även om du klickat nej när appen frågat om tillstånd att använda din telefons GPS så är det ingen garanti för att du undviker att bli spårad.

ANNONS

USA lägger nya ståltullar på Kina och Mexiko
Landets handelsdepartement har tillkännagivit nya preliminära tullar på vissa stålprodukter från Kina och Mexiko.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS