Hon blir ny vd för Systembolaget. Ann Carlsson tar över efter Magdalena Gerger som slutar på egen begäran efter tolv år.

ANNONS

I ett pressmeddelande skriver Systembolaget att Ann Carlsson, som bland annat varit vd och koncernchef för Apoteket, blir ny vd för statliga Systembolaget från och med 22 januari 2022.

”Jag är mycket glad över att få välkomna Ann Carlsson som vd för Systembolaget. Under rekryteringsprocessen har vi sökt efter en chef och ledare som både behärskar de affärsmässiga utmaningarna och har förståelse för den speciella samhällsfunktion som Systembolaget har. Jag är säker på att Ann Carlsson är rätt person fortsätta utveckla Systembolaget i framtiden”, säger Göran Hägglund, styrelseordförande för Systembolaget, i en kommentar.

Bakgrund på Apoteket och Ica

Ann Carlsson har förutom ett förflutet på Apoteket även varit verksam inom Ica-gruppen som affärsområdeschef för Ica Sverige.

Hon sitter även i styrelsen för bland annat statliga Vattenfall.

”Jag är stolt över mitt kommande uppdrag som vd på Systembolaget. Systembolaget är inte ett bolag som andra. Genom god service, kunskap och omtanke har Systembolaget vunnit svenska folkets förtroende”, säger Ann Carlsson bland annat i pressmeddelandet.

Magdalena Gerger som nu slutar som vd på egen begäran är kvar på stolen under hela 2021, till dess att Ann Carlsson äntrar hennes post i slutet av januari nästa år.

Enligt Göran Hägglund har Gerger skött sitt uppdrag med bravur och ökat kundnöjdheten och förtroendet för Systembolaget hos svenska folket.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Systembolaget kräver monopol på e-handel [DagensPS.se] »

Läs vidare: Vivinos app friad i domstol [DagensPS.se] »