Klädbolaget H&M kritiseras på sociala medier i Kina i dag efter att ett tidigare uttalande uppmärksammats av bland annat ungdomspartiet till Kinas kommunistiska parti gällande Xinjiang-regionen.

ANNONS

Det rapporterar Reuters.

Det rör sig om ett uttalande från förra året som har blivit aktuellt på nytt. H&M uttryckte att man är väldigt oroade över rapporterna om tvångsarbete i den regionen och sade att de inte sourcar varor därifrån.

På den sociala medieplattformen Weibo har användare uppmanat till en bojkott och att H&M ska lämna landet. Skådisen Huang Xuan har berättat via sitt officiella Weibo-konto att han sagt upp sitt avtal som representant för H&M, då han är emot ”förtal och ryktesspridning”.

Den statliga tidningen Global Times chefredaktör Hu Xijin varnar västerländska företag att inte undertrycka Xinjiang, vilket kan förarga den kinesiska befolkningen.

ANNONS
ANNONS

EU, USA, Storbritannien och Kanada införde i måndags sanktioner mot Kina för kränkningar av de mänskliga rättigheterna i Xinjiang, vilket besvarades med motsanktioner.