Dagens PS

Hett på bostadsmarknaden i höst

Bostadspriserna fortsatte uppåt i september i Stockholm, Göteborg och Malmö. Foto: TT
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 19 okt. 2020Publicerad: 19 okt. 2020

Priserna på bostadsmarknaden i Sverige fortsätter att öka. I september steg prisindex för privatägda bostäder i Sverige, HOXSWE, med 1,1 procent. Bostadsrättsindex ökade med 1,2 procent och villaindex med 1,0 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det skriver Valueguard i sin senaste månadsrapport.

I Stockholm är uppgången 1,3 procent för bostadsrätter och 3,5 procent för villor. I Göteborg stiger bostadsrättsindex med 1,1 procent medan villaindex är stillastående. I Malmö är ökningen 2,0 procent för bostadsrätter och 3,1 procent för villor.

Justerat för säsongseffekter ökar HOXSWE med 1,2 procent. Bostadsrättsindex för riket stiger med 1,2 och villaindex med 1,1 procent efter säsongsjustering.

Historiskt har september och augusti varit ungefär lika starka på bostadsmarknaden och därför är skillnaden marginell mellan säsongsjusterade värden och de icke säsongsrensade.

Valueguard har även undersökt prisutvecklingen på bostadsrätter under första halvan av oktober i Stockholm och Göteborg. Det stiger med 0,9 procent i Stockholm och 0,8 procent i Göteborg.

Det totala antalet transaktioner på bostadsmarknaden låg i september ungefär 10 procent över 2019 års nivå och 20 procent högre än 2018. Jämfört med förra året ökar antalet transaktioner för bostadsrätterna medan villorna minskar något.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS