Googles vd Sundar Pichai har i en träff med anställda sagt att företaget inte är i närheten av att lansera en sökmotor i Kina.

ANNONS

Beskedet som mer liknande ett försvarstal från Pichais sida kommer efter att Wall Street Journal och andra medier rapporterat om att Google utvecklar en ny sökmotor för Kina. Enligt uppgifterna skulle sökmotorn gå i linje med Kinas strikta censur, vilket har förargat många av Googles anställda men också människorättsaktivister.

Under mötet sade Pichai att affärerna i Kina går segt och är komplicerade. Samtidigt uttryckte han en optimism kring möjligheterna och instämde inte i att Google inte bör vara verksamma i Kina. Pichai hänvisade till sin egen barndom i Indien där multinationella företaget hjälpte till att göra positiva ändringar, och tror att Google kan åstadkomma samma bedrift i Kina.

Googles sökmotor har varit borta från Kina sedan 2010. Beslutet togs av företaget självt som en protest mot Pekings censurkrav och försök att hacka sig in på Gmail-konton som användes av kinesiska människorättsaktivister.

ANNONS
ANNONS