Polisen utreder händelsen som ett försök till terrorattentat.

Vid 08-tiden på morgonen, amerikansk tid, exploderade vad polisen misstänker var en rörbomb på bussterminalen Port Authority på Manhattan i New York.

Den gripne och misstänkte gärningsmannen bar enligt medieuppgifter på en spränganordning. Han ska ha skadats allvarligt i dådet. Ytterligare tre personer uppges vara lindrigt skadade.

Det var mitt i rusningstid som den misstänkta rörbomben exploderade. Den gripne och misstänkte gärningsmannen ska vara hemmahörande i stadsdelen Brooklyn men kommer ursprungligen från Bangladesh.

Bomben ska enligt källor inom polisen vara hemmagjord och ha utlösts och exploderat för tidigt.

ANNONS
ANNONS

En stor polisinsats pågick under morgonen, lokal tid, i New York då polis och räddningstjänst genomsökte byggnaden efter fler misstänkta föremål.

Den gripne 27-åringen tros ha agerat ensam. Hans bakgrund kartläggs nu av polisen, som alltså rubricerar explosionen som ett försök till terrordåd.

”Låt oss vara tydliga. Det här var ett försök till en terrorattack. Vi tackar Gud för att förövaren inte lyckades fullfölja sitt mål”, sa New Yorks borgmästare Bill de Blasio på en presskonferens.