Barn vårdas för svåra skallskador, enligt uppgift.

Enligt nyhetsbyrån AP ska 19 personer ha skadats efter att en bil kört in i en folkmassa i Melbourne i Australien nu under eftermiddagsrusningen, lokal tid.

Enligt tidningen Sunday Morning Herald, som refereras av SVT Nyheter, vårdas ett barn med svåra huvudskador efter dådet.

Tidningen skriver att mellan 15 och 20 personer är skadade.

Personen som körde bilen – en vit stadsjeep – uppges ha gripits. Det är i nuläget oklart om han avsiktligt körde in i folkmassan.

Även en till person ska enligt Expressen, som bland annat hänvisar till Ambulance Victoria, ha gripits i samband med händelsen, som inträffade i en korsning vid en tågstation.

Två personer ska alltså enligt dessa uppgifter vara gripna. Enligt Ambulance Victoria är minst 13 personer skadade.

”Vi har inte fått några rapporter om drabbade svenskar”, säger Lisa Eidmark vid Utrikesdepartementets pressjour till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Polisen söker vittnen till händelsen, som gjort att kollektivtrafiken är avstängd. Bilister och fotgängare uppmanas att undvika området.

Poliser med förstärkningsvapen har larmats till platsen.

”Polisen är på plats vid en incident på Flinders Street, mellan Elizabeth Street och Swanston Street, där ett fordon har kolliderat med ett antal fotgängare”, säger polistalespersonen Creina O’Grady till Melbournetidningen Herald Sun, enligt Sveriges Radio.

”Vi hörde ett ljud, och när vi tittade åt vänster såg vi en vit bil som mejade ned folk”, säger en kvinna som heter Sue och som arbetar på ett kafé i närheten,  till radiokanalen 3AW, också enligt SR.

I januari dödades fem människor, däribland ett barn, när en 26-årig bilförare körde på fotgängare på en gågata i Melbourne.

Betongblock smälldes upp runt om i miljonstaden efter händelsen för att undvika en upprepning, men på platsen där människor nu mejats ner fanns enligt SR inga betongblock som skyddade dem.

Enligt Aftonbladet ska en polis på plats ha sagt till The Sydney Morning Herald att det som nu hänt betraktas som en terrorhandling.

Men detta har enligt tidningen ännu inte bekräftats.