BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Sveriges BNP sämre än väntat 
Trots goda prognoser så backar Sveriges BNP med 0,1 procent under årets andra kvartal. Väntat var enligt Infront Datas prognosenkät att BNP skulle stiga under perioden med 0,2 procent jämfört med föregående kvartal, och att BNP skulle gå upp 1,9 procent i årstakt.

Miljonregn över datorspelarna – här är listan
E-sporten har på senare år tagit fart på riktigt – och med den ökade populariteten har också pengarna börjat rulla in för de stora stjärnorna.

Varning för influencers: ”Kunderna är krassa”
Influencer marketing, som det kallas, har kommit att bli en mångmiljardindustri globalt. Företag slåss om att synas via influencers på sociala medier som Instagram och Youtube. Men enligt Svenska Dagbladet – som pratat med branschkännare – kan priset bli högt, ”fällorna är många”, heter det bland annat.

Utvisad entreprenör skållhet utomlands
Fem länder välkomnar honom med öppna famnen. I Sverige kastas han ut; Ahmed Al Nomany fick avslag på sin ansökan om fortsatt arbetstillstånd för att han, enligt motiveringen, inte plockat ut tillräckligt med lön och semester från sitt startup-bolag.

Fastighets-startup tar in 370 miljoner – går mot börsen
Fastighetsbolaget Compass har tagit in 370 miljoner dollar i en ny investeringsrunda där bolaget värderas till 6,4 miljarder dollar.

Mäktigaste kvinnliga riskapitalisten korad
Jessica Schultz har utsetts till Sveriges mäktigaste kvinnliga riskkapitalist av Di Digital.

Rapporter

Lufthansas vinst minskar
Tyska flygjätten redovisar ökande omsättning under första halvåret jämfört med samma period året innan. Vinsten krympte. Prognosen behålls.

Mastercards resultat bättre än väntat
Kortjätten redovisar ett justerat resultat per aktie var högre än väntat. Omsättningen uppgick till 4,1 miljarder dollar, att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 4,08. Tillväxten var 12 procent.

G5 Entertainments vinst och omsättning rasar
Omsättningen uppgick till 297,3 miljoner kronor (394,8), en minskning med 25 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev 18,5 miljoner kronor (50,1), med en rörelsemarginal på 6,2 procent (12,7). Det minskade resultatet beskrivs primärt bero på minskad omsättning samt investeringar i utveckling och användarförvärv.

ANNONS
ANNONS

Läkemedelsjätte höjer prognosen efter starkt kvartal
Läkemedelsjätten Merck redovisar högre omsättning och resultat än väntat. Omsättningen uppgick till 11,8 miljarder dollar (10,47), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 10,96.

Bolaget gör brakförlust – vd:n avgår omedelbart
Iain Conn, vd för British Gas moderbolag Centrica, har offentliggjort sin avgång till följd av att bolaget gjort en förlust på 446 miljoner pund första halvåret, jämfört med en vinst på 704 miljoner pund under samma period föregående år.