Dagens PS

Bolt rusar mot Sverige

bolt-utmanar-uber-taxi
Nu ska taxitjänsten Bolt lanseras i Sverige. Appen har 25 miljoner användare världen över. (Foto: Press)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 11 apr. 2019Publicerad: 11 apr. 2019

Nu ska taxitjänsten Bolt lanseras i Sverige. Appen har 25 miljoner användare i världen, och bolaget är värt över 9 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är Di Digital som rapporterar att samåknings-giganten Bolt nu ska äntra den svenska marknaden. Bolaget har redan kunder i över 30 länder och 80 olika städer, men har tidigare främst satsat på marknader i utvecklingsfas. Nu ska de utmana Uber på den mogna svenska marknaden.

”Vi tar en lägre provision än våra konkurrenter. Det finns i dag utrymme i branschen att fördela marginalerna på ett mer rättvist sätt, men ändå driva ett framgångsrikt företag”, säger Nils Wijkmark, Sverigechef på Bolt till Di Digital.

Bolt tar 20 procent av priset som provision, att jämföra med Uber som tar 25 procent. Dock kommer nykomlingen inte att försöka utmana med lägre pris, anmärker Nils Wijkmark till Di Digital.

Under 2017 omsatte bolaget 190 miljoner kronor, men gjorde en förlust på 115 miljoner. Storägare i Bolt är tyska Daimler och kinesiska taxitjänsten Didi Chuxing som tillsammans bidragit med 1,6 miljarder i riskkapital.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS