BUSINESS BRIEF – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. 

ANNONS

Bildt: ”Pinsamt – det här är inte bra för Sverige”
Tidigare moderatledaren Carl Bildt skräder inte orden om Sveriges situation. Bildt tog till Twitter för att kommentera det prekära läget för den svenska kronan.

Saab investerar 37 miljoner dollar i USA
Försvarsbolaget Saab har beslutat att investera i en ny produktionsanläggning i West Lafayette i delstaten Indiana i USA.

Nya siffror i dag – så står bostadspriserna just nu
Bostadspriserna fortsatte i april årets trend med endast smärre rörelser. Det framgår av statistik som är framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik.

Storägarens sanslösa avkastning: 1.800 procent
Latours majoritetsägare och tidigare ordförande Gustaf Douglas har haft en bra resa med bolaget de senaste femton åren – hans innehav har ökat med 1.800 procent i värde.

Disneys bolagstabbe: Från 3,8 miljarder till noll
Walt Disney redovisar en omsättning och en vinst som var högre än väntat under andra kvartalet.

Beslut klubbat – ”Varslen ligger fast”
Förändringarna som låg på förslag har nu klubbats igenom – ett beslut som innebär stora reformer. Flera tusen riskerar att förlora jobbet på den svenska myndigheten.

SD-politiker kan åtalas för bedrägeri
Riksdagsledamoten misstänkts för bedrägeri efter avslöjandet av flera dyra resebokningar som finansierats av skattebetalarnas pengar.

ANNONS
ANNONS

De driver bensinprotesten som samlar hundratusentals svenskar [SVT]
I Facebook-gruppen ”Bensinupproret 2.0” samlas användare för att protestera mot priset på bensin. Enligt Angelina och Peder Blohm Bokenhielm, som hjälper till att driva gruppen, är många av medlemmarna upprörda.

Norges Bank lämnar styrräntan oförändrad [Dagens Industri]
Norska centralbanken gör som Riksbanken och lämnar sin styrränta oförändrad. Norges styrränta ligger på 1 procent för närvarande.

Oscar Properties bostadsförsäljning backar [Svenska Dagbladet]
Dvd har grävt i siffrorna från kvartalsrapporten och kan dra slutsatsen att bolaget trots fler sålda lägenheter än förra året faktiskt tappat en såld lägenhet. Den ackumulerade försäljningen har minskat men en enhet.