Dagens PS

Biden ska använda "alla tillgängliga verktyg" mot Kina

Biden
Joe Bidens administration höjer tonen mot Kina. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 02 mars 2021Publicerad: 02 mars 2021

USA kommer att använda “alla tillgängliga verktyg” för att bekämpa Kinas orättvisa handelsmetoder, meddelar Biden-administrationen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

USA:s nya president Joe Biden och hans administration skruvar upp tonläget mot Kina.

I Biden-administrationens första handelsagenda som släpptes på måndagen framgick att tullar och andra åtgärder kommer att användas emot Kina, rapporterar Dow Jones.

I  myndighetsrapporten som CNBC tagit del av skrivs det att “alla tillgängliga verktyg” ska användas för att bekämpa Kinas orättvisa handelsmetoder.

Känga mot Trump

Administrationen ska göra en fullständig utvärdering av amerikansk handelspolicy, inklusive den med Kina och ska ha ett mer systematiskt tillvägagångssätt – i stället för “bit för bit-strategin som präglat det närliggande förflutna”, skriver Biden-administrationen med en tydlig känga till Bidens företrädare som president, Donald Trump.

Bland Kinas skadliga agerande mot USA uppges bland annat marknadsbarriärer, orättvisa subventioner och brott mot amerikanska patent.

Bidenadministrationen ska också prioritera att påverka Kinas “arbetsprogram” som förtrycker uigurer och andra minoritetsgrupper.

Läs mer: Så här blir USA med Biden som ny president – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS