Dagens PS

Bankman fälld för dubbelmord

Demonstranter utanför Högsta domstolen i Hongkong där den 31-årige bankmannen fälldes för dubbelmord på de båda indonesiska kvinnorna och dömdes till två livstidsstraff. (TT)
Demonstranter utanför domstolen i Hongkong där den 31-årige bankmannen fälldes för dubbelmord på de båda indonesiska kvinnorna och dömdes till två livstidsstraff. (TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 08 nov. 2016Publicerad: 08 nov. 2016

Dagens PS har tidigare berättat var i världen det begås flest mord.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidigare i år fälldes även en svensk kapitalförvaltare för TVÅ dubbelmord och dömdes till livstids fängelse av Jönköpings tingsrätt.

Nu handlar det om ett helt annat fall som fått stor uppmärksamhet i internationell press. Det gäller en 31-årig brittisk banktjänsteman, som beskrivs som välavlönad och förmögen, utbildad vid Cambridge och anställd vid Bank of America Merrill Lynchs kontor i finanskvarteren i Hongkong. Han har nu befunnits skyldig till dubbelmord. Han våldtog och torterade sina offer till döds.

Händelsen inträffade 2014 i Hongkong. Mordoffren var två fattiga, indonesiska kvinnor, 23 respektive 29 år gamla, som 31-åringen hade träffat på barer i metropolens red light-distrikt.

En enhällig Högsta domstol i Hongkong dömde banktjänstemannen till två livstidsstraff. Enligt brittiska The Guardian visade bankmannen inga känslor när domen lästes upp. Men i ett skriftligt uttalande som mannens advokat läste upp i rättssalen uttryckte 31-åringen sympatier för offrens anhöriga: “Jag är ledsen, jag har inte ord för hur ledsen jag är.”

Bankmannens advokat har under domstolsförhandlingar hävdat att hans klient lider av en personlighetsstörning och anser att det borde vägts in i beslutet av påföljd.

Domstolen kunde emellertid inte se några förmildrande omständigheter bakom de bestialiska kvinnomorden.

Bankmannen har under utredningen beskrivit sig själv som “ett monster” och “ett sexuellt rovdjur”.

Domaren i målet förklarade att han inte sett ett uns av ånger hos banktjänstemannen under rättegången. Han sade också att den nu dömde dubbelmördaren haft ett gott liv med “en lön som de flesta bara kan drömma om”.

ANNONS

MISSA INTE: “Hatad svensk miljonär överklagar fängelsedom” >

LÄS ÄVEN: “Han rånade bank – för att slippa frun” >

URSPRUNGSKÄLLAN: “Rurik Jutting guilty of murder of two Indonesian women in Hong Kong” >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS