Enligt uträkningar riskerar flygbolaget att gå miste om cirka 250 miljoner kronor.

ANNONS

Det handlar om utebliven konfliktersättning efter den nyligen avslutade pilotstrejken, som pågick i sju dagar och som enligt SAS kostade runt 35 miljoner kronor om dagen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio och konstaterar att den totala summan utifrån dessa beräkningar landar på närmare 250 miljoner kronor, det vill säga omkring en kvarts miljard.

Om arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv finner att de två avtal om löneökningar som SAS tecknat med piloterna, för det är två avtal och inte ett,  bryter mot normen och samordningen för löneökningar kan konsekvensen bli att SAS inte får den förväntade konfliktersättningen.

Svenskt Näringsliv har ännu inte skrivit under avtalen mellan flygbolaget och piloterna, uppger Ekot och förklarar att arbetsgivarorganisationen under strejken lovade att stötta SAS till 100 procent ekonomiskt – men under förutsättningen att löneökningarna höll sig inom ramen för vad som anses vara normen.

ANNONS
ANNONS

Svenskt Näringsliv uppges nu, med hjälp av sin förhandlingsorganisation, gå igenom avtalen. Allt medan SAS inte vill kommentera vad en utebliven konfliktersättning skulle få för följder, framgår det.