Dagens PS

Allt färre vill anställa i Sverige – hård sågning

allt-färre-vill-anställa-i-sverige-sågning-larm
En ny undersökning visar på alarmerande siffror – 80 procent av bolagen säger att de höga kostnaderna för personal är en stor nackdel.  (Foto: Unsplash/Luke Chesser)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 16 maj 2019Publicerad: 16 maj 2019

En ny undersökning visar på alarmerande siffror – 80 procent av bolagen säger att de höga kostnaderna för personal är en stor nackdel. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu varnar Dagens Industri för en “bolagsflykt”. Även lång handläggningstid och en byråkratisk snårskog nämns som nackdelar med arbetsmarknaden i Sverige, enligt artikeln. Förutom den tröga arbetsmarknaden och regelverket är det även den svaga kronan som bekymrar:

“Vi behöver bli bättre på att anpassa oss efter betalningsförmågan i svenskt näringsliv. Vi har inte rättat mun efter matsäck – det belastar svensk konkurrenskraft”, säger Carl Eckerdal, chefsekonom vid Innovations- och kemiindustrierna, till Dagens Industri.

I undersökningen har bolag inom läkemedel, kemi, petroleum och plast rankat de länder inom Europa där de tycker det är bäst att investera. Omkring 55.000 är anställda i sektorn, skriver Dagens Industri, och med angränsande branscher blir antalet det dubbla.

Majoriteten av företagen är utlandsägda, och få har kvar sitt huvudkontor i Sverige.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS