Polestar stängde ner sin försäljning under en dryg vecka – det fanns inga bilar kvar att sälja. ”Vi sålde slut på dåvarande bilar i så gott som hela Europa”, skriver Polestar i ett mejl till Dagens PS.

ANNONS

Polestar meddelade på sin hemsida att de inte längre kunde ta emot ordrar på nya bilar. Bolaget stoppade alla ordrar och elbilen Polestar 2 gick inte längre att beställa, rapporterar Carup.

Den som försökte köpa en ny bil av det svenska elbilsbolaget Polestar (som ägs till hälften av Volvo Cars) möttes i stället av ett meddelande att det inte är möjligt.

”För tillfället går det inte att beställa Polestar 2. Utforska vårt befintliga urval av Pre-owned Polestar, vi kommer även löpande publicera leveransklara Polestar 2, med beräknad leverans innan och i sommar. Konfiguratorn öppnar för beställningar igen inom ett par veckor och då med beräknad leverans från september 2022. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill bli kontaktad när konfiguratorn öppnar.”

Stoppet verkade gälla på flera marknader, bland annat Sverige, Norge, Nederländerna och Tyskland, enligt sajten Carup.

”Vi har högt tryck på beställningar så vi har behövt pausa några veckor, uppger Polestar som istället ber kunderna skriva upp sig på en kölista”, skriver Carup som kontaktat Polestars kundservice och presstjänst.

Uppdatering: Under onsdagen meddelar Polestar att de öppnat igen för nya beställningar, med leverans från september 2022.

ANNONS
ANNONS

”Att vi tidigare pausade för nya beställningar beror på den stora efterfrågan från kunder och att vi sålde slut på dåvarande bilar i så gott som hela Europa. Under den lite mer än en vecka vi pausade för nya beställningar i Sverige hade kunder fortfarande möjligheten att anmäla sitt intresse för att beställa bil och vi har under den tiden fått in hundratals intresseanmälningar från kunder som vi kommer att meddela att de nu kan beställa Polestar 2”, skriver en talesperson för företaget i ett mejl till Dagens PS.

Läs även: Polestar får stororder från hyrbilsjätten Hertz [Dagens PS]