Polestar 3, företagets nya elektriska prestanda-SUV, lanserars i oktober. Dessutom kommer den att gå att beställa redan på premiärdagen.

ANNONS

Som Polestar tidigare aviserat kommer företaget under 2022 lansera en elektrisk prestanda SUV. Nu skriver företaget i ett pressmeddelande att lanseringen kommer att ske i oktober. Kunderna kommer att kunna beställa bilen samma dag som premiärdagen.

Polestar håller alltså vad lovade i december 2021 då en första bild på den nya bilen Polestar 3 visades upp för omvärlden. Polestar 3 kommer att tillverkas i USA och kommer enligt dem själva att skilja sig från andra SUV:ar på marknaden.

Trots en stark försäljning och orderingång meddelar man samtidigt en minskning i antalet bilar som företaget kommer att kunna leverera under 2022. Från tidigare aviserade 65 000 bilar till omkring 50 000 är den nya prognosen.

Bakom minskningen ligger de långvariga nedstängningarna på grund av COVID-19 i Kina. Nedstängningarna och begränsningar i leveranskedjan är dock inte något som kommer att påverka företagets mål att sälja 290 000 bilar år 2025 menar Polestars vd Thomas Ingenlath.

”Vi tror att vår framtida tillväxt kommer att accelerera ytterligare tack vare att vi går in på den lukrativa SUV-marknaden senare i år när det blir världspremiär för den efterlängtade elektriska prestanda-SUV:en Polestar 3 i oktober”.

Kommer att tillverkas i USA

Polestar 3 kommer att tillverkas i Volvo Cars fabrik i South Carolina, USA där också Volvo kommer att bygga sin nya XC90. Man kan alltså dra nytta av Volvo Cars säkerhetsteknologi, men också generera kostnadseffektivitet genom finansiella och industriella synergier.

Den nya SUV:en blir däremot både lyxigare och starkare än Volvos nya XC90 som kommer att få namnet Embla. Polestars version blir inte sjusitsig och modellen får en räckvidd på omkring 60 mil.

ANNONS
ANNONS

SUV-marknaden är ett av de segment som har högst tillväxt och marginaler inom bilindustrin. Marknaden för premium-SUV:ar är också den snabbast växande i den amerikanska bilindustrin och förväntas vara ett av de första segmenten att helt gå över till eldrivna fordon.

”Vi kommer att bygga i Amerika för amerikaner”, säger Thomas Ingenlath. ”Polestar 3 är en elektrisk prestanda-SUV av högsta klass som planeras att lanseras 2022. Den kommer att definiera utseendet för stadsjeepar i den elektriska tidsåldern”.

Läs också:  Bildspecial: 20 nya elbilar som kommer 2022 [Dagens PS]