Nu säljs en av filmhistoriens mest kända bilar. Buick Roadmastern spelar en av huvudrollerna i ”Rain Man”. Bilen har ägts av skådespelaren Dustin Hoffman ända sedan inspelningen för 34 år sedan.
– Den ska köras, njutas och vårdas, säger Dustin Hoffman.

ANNONS

”Rain Man” belönades med fyra Oscarsstatyetter för bästa film, bästa manliga huvudroll, bästa regi och bästa manus 1989. I filmen får vi se hur bröderna Babbitt träffar varandra för första gången. Charlie (spelad av Tom Cruise) visste inte att han hade den autistiske brodern Raymond (spelad av Dustin Hoffman) innan pappan gått bort.

Rain Mans replik ”I’m an excellent driver” har blivit odödlig. Foto: Bonhams

I stället för att ärva pappans miljoner får Charlie ärva en Buick Roadmaster Convertible från 1949, medan miljonerna går till en fond för han okände bror, savanten Raymond.

Roadtrip genom USA

På en roadtrip genom USA i Buicken lär de känna varandra. Resan blir en prövning för båda bröderna, som ändå hittar varandra och upptäcker nya sidor hos sig själva.

I Las Vegas får savanten Raymond Babbitt (Dustin Hoffman) både köra Buick och räkna kort på casinot. Foto: Bonhams

Direkt efter inspelningen köpte Dustin Hoffman en av de två bilarna som användes i ”Rain Man”. Bilen var helt nyrenoverad när filmen spelades in och är i nästan lika fint skick nu, 34 år senare.

Hoffman: ”Köras, njutas och vårdas”

Dustin Hoffman har knappt använt bilen, och nu har den gamle skådespelaren, 84 år, bestämt sig för att skiljas från bilen som hjälpte honom att vinna en Oscar för bästa manliga huvudroll 1989. Den 27 januari klubbas den bort på Bonhams auktion i Scottsdale, Arizona.

ANNONS
ANNONS

– Buicken har varit i lager för länge. Den ska köras, njutas och vårdas, säger Dustin Hoffman inför auktionen.

Buick Roadmaster från 1949 har en rak åttacylindrig motor på 5,2 liter som ger 150 hästkrafter. Foto: Bonhams

Köparen får en läcker Roadmaster Convertible lackerad i  Sequoia Cream och med en inredning i rött läder. Motorn är en rak åtta på 5,2 liter. Effekten är måttliga 150 hästkrafter och bilen har en tvåväxlad Dynaflow-automatlåda. Prislappen beräknas landa någonstans mellan 1,4 och 2,4 miljoner kronor.