Volvo C40 Recharge har släppts till försäljning, men bara på nätet. Nu kan du köpa eller varför inte prenumerera på elbilen från Volvo Cars.

ANNONS

Från och med idag går det att köpa Volvo C40 Recharge, men endast på nätet, köpet eller prenumerationen är endast ett klick bort. Väljer du att köpa bilen kostar den knappt 690 000 kronor innan klimatbonusen på 70 000 kronor. Vill du i stället prenumerera på Volvon kostar den från 7 800 kronor per månad och du får själv designa bilen på webben.

Volvon Metallic
Du väljer själv färg på bilen, det finns sju färger att välja mellan. Fyra av färgerna är metallic, som till exempel blå som den här varianten. (Foto: Volvo Cars)
Volvon i silverutförande
Eller varför inte en i silverutförande, som är en av de sju färgerna du kan välja mellan när du beställer bilen på webben. (Foto: Volvo Cars)

100 procent el

Volvo C40 Recharge är biltillverkarens första helt eldrivna bil och har en räckvidd, enligt tillverkaren, på 42 mil. Den accelererar från 0-100 kilometer i timmen på 4,7 sekunder. C40 Recharge har dessutom Google inbyggt i bilen.

C40 Recharge med Google
C40 Recharge har Google inbyggt i systemet och har en stor navigationsskärm inbyggd i instrumentbrädan. (Foto: Volvo Cars)
C40 Recharge Navigation i panelen
Föraren behöver inte vrida på huvudet för att ta del av navigationssystemet i bilen. Körinstruktionerna kommer också med tal om man så önskar. Naturligtvis är det även röststyrt (Foto: Volvo Cars)

”Vi kallar det framtidens Volvo. Volvo C40 Recharge är nämligen mer än bara en ny bil. Det är vår första enbart elektriska modell och ett viktigt steg i vår plan att förbättra bekvämligheten för kunderna genom att flytta försäljningen online”, säger Lex Kerssemakers, reklamchef på Volvo Cars.

Hjälp att hitta stationer

Med Googles hjälp kan du lätt hitta till ställen där det finns laddstationer när du är ute på resande fot. Då kan du lättare planera din körning och blir mindre stressad. Trafikinformationen laddas upp i realtid så att du slipper obehagliga överraskningar på vägen.

Google hjälper
Behöver du planera din körning och ladda på vägen? Lugn, med Googles assistent är du uppdaterad vart du kan ladda batterierna på vägen. (Foto: Volvo Cars)

Med snabbladdning 50-150 kilowatt, likström, tar det mellan 40 minuter och två timmar att ladda bilen. Vid hemmaladdning 11 kilowatt, växelström, tar en laddning åtta till tio timmar. Här rekommenderar Volvo Cars att kunden installerar en wallbox.

Se bilen innan beställning

Från och med imorgon finns Volvo C40 Recharge att beskåda i Volvo Cars showroom i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Bilen kommer att ställas ut mellan 4 och 12 juni.

ANNONS
ANNONS
Volvos showroom soltak
När du besöker Volvos showroom i Kungsträdgården kan du passa på att kolla ut genom det väl tilltagna soltaket. (Foto: Volvo Cars)

Skinnfri klädsel

Det går inte att få Volvos första helt eldrivna bil med skinnklädsel, de erbjuder i stället en variant som kallas connect-klädsel, klädseln finns i två varianter. Det gör även bilens hjul, standard är ett 19-tumshjul med standardäck. Som ett dyrare tillval kan ett 20-tumshjul med lågprofilsdäck väljas.

Skinnfri klädsel
Den skinnfria klädseln i närbild, men ett patriotiskt inslag, Volvo är stolta över sitt svenska ursprung. (Foto: Volvo Cars)

Läs mer: Fler elbilsartiklar på [Dagens PS]