Audi Skysphere, den första i en trio av elektriska konceptbilar, visades upp på Pebble Beach under bilutställarveckan i Monterey, Kalifornien för första gången i augusti 2021.

ANNONS

Konceptbilen Audi Skysphere är en helektrisk, tvåsitsig lyx-roadster som vi önskar ska komma i produktion. Med konceptet vill Audi illustrera märkets vision för morgondagens progressiva lyxsegment, där kupén är interaktiv, och bilen blir en plattform för upplevelser.

Och det är tydligt att det här inte längre enbart handlar om att köra bil.

Skysphere designades och konstruerades i Audis designstudio i Malibu, inte långt från Pebble Beah och Monterey där allmänheten fick se bilen för första gången. Enligt Audi har man inspirerats av den sällsynta 1930-talsroadstern Horch 853, som en gång varit vinnare i Pebble Beach.

Lyxbilstillverkaren Horch var vid den tiden ett av de märken som ingick i Auto Union-koncernen, föregångaren till dagens Audi.

Friheten att välja

Skysphere
Med Skysphere vill Audi illustrera sin vision om morgondagens progressiva lyxsegment (Foto: Audi).
Skysphere
I sport-läget gör Skysphere 0-100 km/h på fyra sekunder (Foto: Audi).
konceptbil
I bilens GT-läge fälls ratt och pedaler undan och du slipper köra själv (Foto: Audi).

I Sport-läget är det en 4,94 meter lång sportbil. En elmotor driver bakhjulen och låter Skysphere göra 0–100 km/h på fyra sekunder. I GT-läget blir helt plötsligt bilen längre– 5, 9 meter! Då ökar både hjulbasen och benutrymmet. Både ratten och pedalerna fälls in och vips kan du ta en paus medan bilen kör av sig själv.

Hela instrumentbrädan täcks av två skärmar med ett integrerat digitalt ekosystem som erbjuder olika tjänster– tjänster du njuter bäst av när bilen själv ägnar sig åt själva körningen.

Köra är inte det enda bilen kan göra själv. Till exempel kan Skysphere hämta upp passagerarna med information om aktuell destination. Och både parkering och laddning sköter konceptbilen utan hjälp.

Vi längtar efter en avkopplande biltur efter en runda på Pebble Beach!

ANNONS
ANNONS
Audi
Med Audi Skysphere kan du koppla av efter en ansträngande runda på golfbanan (Foto: Audi).

 

Läs mer här

Läs även: Audis körassistent kör alldeles för fort [Dagens PS]