Dagens PS

L'Oréal jobbar på bioprintad hud som kan "känna"

L'Oréal
En L'Oréal-anställd visar upp bolagets nya AI. (Foto: Rick Bowmer/AP/TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 30 maj 2024Publicerad: 30 maj 2024

3D-printad hud som kan “känna” för tester och en AI-assistent som scannar din hud och rekommenderar produkter. Så ser sminkframtiden ut enligt L’Oréal.

ANNONS
ANNONS

Kosmetikjätten L’Oréal visade på konferensen Viva Technology i Paris upp demonstrationer av “bioprinting”, teknik för att skriva ut mänsklig hud på 3D-skrivare, rapporterar CNBC.

Använt teknologin i flera år

Teknologin har använts av L’Oréal i flera år till att testa nya produkter på syntetisk hud istället för exempelvis djur. Enligt bolaget slutade L’Oréal med djurförsök 1999, långt innan lagkrav förbjöd det.

Guive Balooch, chef för L’Oréal techsatsning beskriver teknologin som “förmågan att använda 3D-utskrift med biologi för att rekonstruera huden på ett personligt sätt och justera för en helt inkluderande uppsättning av faktisk rekonstruerad hud. Det här kommer att bli en revolution också. Vi gör det internt men vi arbetar också med externa partners.”

AI-assistent ska välja smink

Bolaget säger att nästa steg är att den 3D-printade huden ska kunna “känna”.

“Vi kommer att ha den här typen av idéer där sensorer kommer att tillåta oss att inte bara ha förmågan att testa på rekonstruerad hud utan också ha … sensorisk verklighetsfeedback, vilket är vad som händer när du applicerar produkter och allt det där, så att vi kan få utvärdering av inte bara effektiviteten utan också den sensoriska feedbacken”, säger Guive Balooch.

Bolaget visade också upp satsningar på AI, bland annat en assistent kallad “BeautyGenius” som scannar en persons ansikte och sedan kommer med rekommendationer om produkter.

ANNONS

Läs även: Är din signaturdoft tillverkad av barn? (Dagens PS)

Läs även: Världens rikaste kvinna död – dottern ärver allt (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS