På kort tid har Campus Solna blivit ett av världens starkaste Life Science-kluster och nu investerar Akademiska hus över 160 miljoner för att bygga om byggnaden Fysiologen.

ANNONS

Hagastaden, som binder ihop Stockholm med Solna växer och utvecklas till en levande stadsdel. Campus Solna är en viktig del av Hagastaden. Universitet, näringsliv och samhälle går här samman för att skapa ett nav i Stockholmsregionens Life Science-kluster.

Akademiska hus öppnar upp Campus Solna för nya aktörer och investerar över 160 miljoner kronor i att bygga om den 8 000 kvadratmeter stora byggnaden Fysiologen och skapa en attraktiv, modern labb- och kontorsmiljö.

I hjärtat av campus

”Fysiologen har stor potential att bli en ny central mötesplats för kunskapsutbyte, utveckling och innovation inom Life Science. Med sitt strategiska läge i hjärtat av campus har byggnaden direkt anslutning till Karolinska institutet, men även närhet till andra myndigheter, företag och organisationer, alla med koppling till utbildning och forskning inom medicin och hälsa, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska hus i ett pressmeddelande.

Han tillägger att när utbyggnaden av kollektivtrafiken är klar kommer en uppgång till den nya tunnelbanelinjen placeras cirka 150 meter från byggnaden Fysiologen. Ombyggnaden av byggnaden Fysiologen beräknas starta i februari 2022 och inflyttningen planeras ske etappvis under år 2023.

Byggt om fler byggnader

Förutom investeringen i Fysiologen, har Akademiska hus investerat ungefär en halv miljard kronor i tre andra ombyggnationer på Campus Solna. Alla har inriktning på labb- och kontorsmiljöer för hyresgäster inom Life Science. Samtliga ytor är redan uthyrda eller beräknas bli det under året. Det visar på det stora intresset för att ha sin verksamhet i området.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Svenskt innovations- och forskningskontor i London [Dagens PS]

Läs mer: Så kan Stockholm bli ledande inom Life Science [Dagens PS]