Bicos koncernbolag Cytena har tecknat ett avtal för distribution av encellsisolering i Kina värt drygt 91 miljoner kronor.

ANNONS

Det svenska Bioteknikbolaget Bico meddelar att ett av bolagets koncernbolag Cytena, har tecknat ett tvåårigt avtal med Applitech Pharmaceutical Equipment Technology för distribution av bolagets enheter för encellsisolering i Kina. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bicos teknik möjliggör för forskare inom Life Science att odla celler i 3D-miljöer, genomföra high-throughput läkemedelsscreening och skriva ut mänskliga vävnader och organ för medicinsk, läkemedels- och kosmetisk industri.

Bico, tidigare Cellink, är ett världsledande biokonvergensföretag som kombinerar olika teknologier såsom robotik, artificiell intelligens, datavetenskap och 3D-bioprintning med biologi för att möjliggöra kunna förbättra människors liv och hälsa. Bolagets huvudsakliga fokus är att utveckla teknik för applikationsområdena vävnadsteknik, diagnostik, multiomik och cellinjeutveckling.

Cytena, som i dag är en del av Bico, är en leverantör av högprecisionsinstrument för att isolera, dispensera, avbilda, analysera och hantera biologiska celler.

Stärker samarbetet

Avtalet förstärker Bicos nära samarbete med Applitech Pharmaceutical Equipment Technology och innebär att nästan 100 produkter inom Cytenass produktportfölj, bland annat Up.Sight-enheter för encellsisolering kommer levereras till den expansiva kinesiska Life Science-marknaden.

Genom att påskynda utvecklingen av nästa generations behandlingar inklusive genterapier, biosimilarer och monoklonala antikroppar främjar affären Bicos biokonvergensagenda.

Imponerande Life Science-marknad

”Life science-marknaden i Kina är en av de mest imponerande i världen och vi är glada över den här affären som kommer kunna hjälpa forskare att påskynda deras arbete med att rädda liv”, säger Bicos vd och medgrundare Erik Gatenholm i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

”Applitech är den perfekta partnern för att hjälpa oss att öka vår marknadsandel i denna avgörande tid,” fortsätter han i pressmeddelandet.

Kina är en av de ledande marknaderna för Life Science och därmed en nyckelmarknad för Bico när det gäller att främja den globala biokonvergensrevolutionen.

Läs mer: Bico har fått regeringens utmärkelse Årets exportsuccé [Dagens PS]