Microsoft går vidare med planerna på att köpa Bytedance-ägda TikToks verksamhet i USA och flera andra länder.

ANNONS

Det var under söndagskvällen som Microsofts vd Satya Nadella pratade med USA:s president Donald Trump om ett eventuellt förvärv. Det rapporterar Bloomberg News.

Diskussionerna om ett eventuellt förvärv går fort framåt och väntas vara klart innan den 15 september, uppgav Microsoft i ett uttalande.

Ett eventuellt förvärv skulle innebär att Microsoft tog över TikToks verksamheter i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Microsoft har lovat att man ska öka säkerheten i den populära appen för att skydda användare från att deras information sprids vidare till andra länder, vilket är varför Trump velat förbjuda appen i USA.

Kinesiska teknikjätten Bytedance, som bland annat ligger bakom populära appen TikTok, gick på söndagen även till attack mot Facebook genom ett uttalande där man anklagade Facebook för plagiat. Uttalandet kommer i en tid när President Donald Trump hotat med att förbjuda appen i USA av säkerhetsskäl. Det rapporterar South China Morning Post.

ANNONS
ANNONS

Facebook vd Mark Zuckerberg har tidigare riktat kritik mot TikTok. Facebook planerar nu att släppa en ny funktion på Instagram i USA, kallad för Instagram Reel, som till stor del liknar TikTok.