Microsoft går vidare med planerna på att köpa Bytedance-ägda TikToks verksamhet i USA och flera andra länder.

Det var under söndagskvällen som Microsofts vd Satya Nadella pratade med USA:s president Donald Trump om ett eventuellt förvärv. Det rapporterar Bloomberg News.

Diskussionerna om ett eventuellt förvärv går fort framåt och väntas vara klart innan den 15 september, uppgav Microsoft i ett uttalande.

Ett eventuellt förvärv skulle innebär att Microsoft tog över TikToks verksamheter i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

ANNONS
ANNONS

Microsoft har lovat att man ska öka säkerheten i den populära appen för att skydda användare från att deras information sprids vidare till andra länder, vilket är varför Trump velat förbjuda appen i USA.

Kinesiska teknikjätten Bytedance, som bland annat ligger bakom populära appen TikTok, gick på söndagen även till attack mot Facebook genom ett uttalande där man anklagade Facebook för plagiat. Uttalandet kommer i en tid när President Donald Trump hotat med att förbjuda appen i USA av säkerhetsskäl. Det rapporterar South China Morning Post.

Facebook vd Mark Zuckerberg har tidigare riktat kritik mot TikTok. Facebook planerar nu att släppa en ny funktion på Instagram i USA, kallad för Instagram Reel, som till stor del liknar TikTok.