En ny ansikts-scanner har tagits fram i Abu Dhabi för att kunna upptäcka förekomsten av Corona genom at skanna ansiktet.

ANNONS

Abu Dhabi inför nya ansikts-scanners som kan upptäcka Corona, rapporterar Bloomberg. Dessa scanners ska användas på gallerior och flygplatser för att upptäcka och förhindra smittspridning.

De ska även användas vid landets gränser samt för att skapa säkra zoner fria från viruset.

Tillförlitlig teknik

Tekniken mäter elektromagnetiska vågor, som påverkas om RNA-partiklar från viruset finns i kroppen. Ett test med tjugotusen personer visade på hög noggrannhet. Användning av ansikts-scanner har en känslighet på 93,5%, vilket representerar hur tillförlitligt den kan upptäcka Corona hos de som bär viruset i kroppen.

Landet i framkant i kampen mot pandemin

Ansikts-scannern utveklades av EDE Research Institute i Abu Dhabi, Förenade Arabemiratens huvudstad, och landet har legat i framkant i kampen mot pandemin.

Förenade Arabemiraten har en av världens högsta andel vaccinerade mot Covid-19. I snitt har varje medborgare fått 1,5 dos av vaccinet, enligt Our World in Data.

Men trots det så har antalet nya fall av Corona ökat med cirka två tusen per dag. En tredjedel av de smittade i landet bär på delta-varianten, rapporterar landets krismyndighet NCEMA.

 

ANNONS
ANNONS

Missa inte: Delta-varianten – de drabbas värst [Dagens PS] »

Läs även: Sommaren kan bli förstörd av delta-varianten [Dagens PS] »

Läs också: Svensk forskning för snabbare utveckling av läkemedel [Dagens PS] »