Oavsett vad man tycker om de nya kryptovalutorna så kan man inte annat än imponeras av deras framfart.

ANNONS

Förra veckans notering av USA:s största handelsplats för kryptovalutor, Coinbase, satte strålkastarljuset på vilken enorm marknad det blivit. Eller förväntas bli.

Därför är börsvärdet på Coinbase intressant. Marknaden åsätter med en värdering på 65 miljarder dollar Coinbase tre gånger högre börsvärde än för börsoperatören Nasdaq i Stockholm.

(Källa: Zerohedge)

Men det finns fler milstolpar som överraskar. Nyligen blev det samlade marknadsvärdet för alla kryptovalutor för första gången större än börsvärdet på Apple, världens största bolag mätt i marknadsvärde.

Det innebär att kryptovalutorna har ett marknadsvärde som är dubbla Stockholmsbörsen.

Snabbast växande

Vidare är Bitcoin, den största kryptovalutan, ensamt lika stor som hela silvermarknaden. Bitcoin är också den tillgång, enligt Coinmarketcap.com, i historien som snabbast nått 1 trillion dollar (motsvarande cirka 8 500 miljarder kronor).

(Källa: Coinmarketcap.com)

Frågan är vad som kan stoppa den här euforin. Enligt CoinTelegraph har ytterligare åtta välrenommerade förvaltningsfirmor (bland annat Fidelity) ansökt om att få starta ETF:er för kryptovalutor. Det kommer naturligtvis att spä på efterfrågan.

ANNONS
ANNONS

Investerare måste helt enkelt hitta ett sätt att förhålla sig till den här tillgångsklassen. Den är för stor för att negligeras.

(Källa: Coinmarketcap.com)

Läs mer från Investerardygnet >>