Vilken avkastning! Så bra är Buffett!

Uppdaterad: 07 sep. 2020Publicerad: 07 sep. 2020
Investerarlegenden har varit i rampljuset igen då McKinsey publicerat en hyllning. (Foto: TT)
Investerarlegenden har varit i rampljuset igen då McKinsey publicerat en hyllning. (Foto: TT)

Det må ha gått lite knackigt för Warren Buffett under de senaste åren men sett till de 55 åren som han har rattat investmentbolaget Berkshire Hathaway är det försumbart. Lagom till investerarlegendens 90-årsdag i förra veckan publicerade konsultfirman McKinsey en hyllning till investerargurun. 

ANNONS
ANNONS

McKinsey har grävt i bolaget och gjort flera intressanta upptäckter. Bland annat utvecklingen för det helägda godisbolaget Candy Shops. Företaget köptes 1972 och har sedan dess avkastat i snitt, enligt McKinsey, 160 procent per år på sina investeringar (ROI).

Det intressanta är att Candy Shops vare sig har ändrat kundstruktur, produktmix eller genomfört något annat revolutionerande. Sensmoralen är att investeringar eller driften inte behöver vara spektakulära för att bli lyckade.

Det är lätt att instämma i McKinseys hyllning. En investerad dollar 1955 har via Berkshire Hathaway vuxit till 27 373 dollar. Under samma tid har en dollar placerad i indexet S&P 500 vuxit till 198 dollar. Skillnader är inget annat än ofantlig.

Så stor blir skillnaden med ränta på ränta effekten om avkastningen per år är 20 procent (Buffett) mot 10 procent (S&P 500).

Läs mer från Investerardygnet >>

ANNONS
ANNONS