Senaste nytt

annons

Vaccinationsrally – sektorn att äga när smittan avtar

Vaccinationsrally – sektorn att äga när smittan avtar

I takt med att vaccineringen ökar börjar nu västvärldens ekonomier så smått öppna. Storbritannien, som så sent som i januari hade högst dödstal i världen, är först i kön.

ANNONS

Sverige kommer tyvärr, som framgår av diagrammet nedan, vara ett av de sista länderna.

Just nu har Sverige faktiskt de högsta rullande smittotalen i Europa. Men istället för att beklaga sig över senfärdigheten i Sverige kan investerare dra fördel av utvecklingen i Storbritannien.

Det börjar nämligen ramla in statistik från öriket som signalerar vad att vänta i Sverige. Den kanske mest intressanta damp ned i förra veckan för detaljhandeln.

Det är en sektor, som efter turistnäringen, kanske har drabbats hårdast av pandemin. Något som synts i såväl resultaträkningarna som på börsen. Omsättningstappen i Clas Ohlson och H&M är väl de bästa exemplen på hemmaplan.

Dags att bunkra aktier

Utfallet för mars månad överträffade med råge estimaten. Detaljhandeln i Storbritannien växte med hela 20 procent jämfört med förra året.

Det fanns en oro att konsumenterna efter pandemin vant sig vid en lägre konsumtion. Mer hemarbete kräver färre kläder o.s.v. Så tycks inte vara fallet.

ANNONS
ANNONS

Det borgar för att vi snart får se samma utveckling i Sverige. Det kan med andra ord vara dags att bunkra aktier i detaljhandelsbolag.

(Källa: BRC)

Läs mer från Investerardygnet >>

  • ANNONS Annons-banner