Ericsson, Embracer, Trelleborg och Ambea. Den här kvartetten tycker banken SEB har störst potential på Stockholmsbörsen just nu.

ANNONS

Urvalet är analytikernas åsikter om de mest undervärderade aktierna, dvs de aktier du ska ha i portföljen nu. Förutom Trelleborg är det aktier som har haft en dyster utveckling på börsen senaste året.

Halverad kurs i Ambea

Sämst har det gått för hälsovårdsbolaget Ambea som sett sitt börsvärde nästan halverats under de senaste tre åren. Pandemin har stökat till det med extrakostnader och försenat inflyttande av åldringar på äldreboendena.

Men värderingen är nu mycket tilltalande, enligt SEB. Det fria kassaflödet motsvarar mer än 10 procent av börsvärdet och vinstmultipeln är under 10 för innevarande år.

Lågt värderad Embracer

Den värmländska spelkoncernen Embracer har däremot utvecklats dubbelt så bra som index de senaste tre åren. Men sedan kurstoppen har aktien tappat en tredjedel.

Värderingen är nu attraktiv, enligt SEB, med ett P/E-tal på blygsamma tolv för 2022. Så lågt värderad har inte Embracer varit sedan börsintroduktionen 2016.

Sannspådd i Ericsson

Telekomjätten Ericsson hade det motigt på börsen fram till rapportsläppet i förra veckan. Kursnedgången är ändå 10 procent sedan toppen i mars 2021.

Osäkerheten över boten från USA för bestickning hänger fortfarande som en våt filt över aktien.

ANNONS
ANNONS

Det skymmer sikten för ett lågt värderat världsledande bolag med goda framtidsutsikter.

För de som vågar gå utanför landets gränser har SEB även en bukett prisvärda aktier i Danmark, Finland och Norge att botanisera i för intresserade.

Relaterade artiklar:

Sju områden som marknaden missat enligt Morgan Stanley. Dagens PS