Vanligtvis brukar spår av hög konsumtion av en produkt vara ett positivt tecken för aktien. I det här fallet är det nog det omvända.

ANNONS

Det är den ideella organisationen Break Free From Plastic som i en färsk mätning har samlat in 350 000 plastskräp i 49 länder. Med tanke på hur alla kapitalförvaltare världen över anpassar sig för att rankas högt inom ESG så torde nedanstående lista snart komma i blickfånget.

Coca-Cola toppar

Mest plastskräp (13 834 st) går att spåra till Coca-Cola. Den amerikanska dryckesjätten tar en överlägsen seger i den här mätningen.

Som tvåa på listan återfinns schweiziska Nestlé, tillika världens största mat- och dryckesföretag. Det hjälper inte att förstasidan på Nestlés hemsida går i miljöns tecken när de återfinns högt upp i nedskräpningslistan.

Säljtryck kan komma

Samma sak med konsumentjätten Colgate-Palmolive som är trea på listan. Även här står budskapet på hemsidan i bjärt kontrast med placeringen i mätningen.

Man kan tycka vad man vill om listans utformning och resultat. Följden kommer ändå bli ett minskat investeringsintresse från de stora förvaltarna.

ANNONS
ANNONS

Läs mer från Investerardygnet >>