Dagens PS

Revansch för hotellbranschen - pandemin kan vara över

Ett bevis för att pandemin är över är hotellkoncernen Scandic Hotels statistik över beläggning på sina hotell i Norden. I samband med rapporten i förra veckan visade Scandic Hotels upp sin beläggning som var idel positiv tongångar (Foto: TT)
Investerardygnet
Investerardygnet
Uppdaterad: 03 maj 2022Publicerad: 02 maj 2022

Även om Kina brottas med fortsatta coronautbrott så är det dags att sätta punkt för pandemin i Norden om man skall tro statistik från hotellbranschen

ANNONS
ANNONS

Ett bevis för detta är  Scandic Hotels statistik över beläggning på sina hotell i Norden.

2019 ett rekordår för Scandic Hotels

I samband med rapporten i förra veckan visade Scandic Hotels Investerare | Scandic Hotels Group AB hur beläggningen ser ut i april.

Den gula kurvan i diagrammet nedan visar utvecklingen under 2022. Den vita kurvan avser 2019, det vill säga beläggningen innan pandemin.

2019 var dessutom ett rekordår för Scandic.

Källa: Scandic Hotels

Högre beläggning än 2019

Nu är beläggningen för de senaste sju dagarna alltså högre än beläggningen för 2019 vid samma tidpunkt. Det är första gången sedan pandemin bröt ut våren 2020, och då har Scandic Hotels ändå öppnat ett flertal nya hotell under perioden.

ANNONS

Skillnaden mot 2020 och 2021 är dramatisk. Och beläggningen är ungefär lika i alla nordiska länder.

Adjö till pandemin

Det intressanta är att affärsresandet fortfarande går på halvfart. Det är fritidsresandet som är dragloket just. Pandemin tycks ha skapat ett uppdämt resebehov vilket är positivt för hotellbranschen. Någon smittorisk verkar inte oroa hotellgästerna.

Ett bättre tecken på att allt är som vanligt igen är svårt att hitta. Adjö till pandemin.

Relaterade artiklar:

Sveriges hantering av Covid i världstoppen. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS