Dagens PS

Råvarupriserna fortsätter falla - bra för inflationen

Virke toppar förlorarlistan när det gäller råvaror. Råvarupriserna är en viktig komponent för inflationen. Enligt nedan graf visar nästan alla råvaror fallande på priser. (Foto: Robert Larsson, Unsplash)
Investerardygnet
Investerardygnet
Uppdaterad: 21 aug. 2022Publicerad: 21 aug. 2022

I förra veckan kom den första positiva signalen om att inflationen kanske har nått sin topp i USA. Inflationen var lägre i juli än i juni. Det är viktigt. USA ligger först i inflationsspåret. Även i Sverige gick inflationen ned i juli.

ANNONS
ANNONS

Virkespriserna har halverats

Virke (lumber) toppar förlorarlistan. Virkespriserna har nu mer än halverats från toppnoteringen. Priserna för vete och korn är nu nere på samma nivåer som före kriget i Ukraina.

Källa: The Daily Shot

Ur svenskt perspektiv är det noterbart att priset för koppar och nickel fortsätter att falla. Det är produkter som gruvbolaget Boliden utvinner.

Likaså fortsätter bomullspriserna ned. Från toppen är det ett fall på 30 procent. Det påverkar i slutändan klädpriserna.

Vikande efterfrågan på bomull

Enligt branschnyheter är de fallande bomullspriserna ett resultat av vikande efterfrågan. Det är kanske inte de bästa nyheterna för klädjätten H&M.

Däremot är det som sagt goda nyheter för de investerare som hoppas på lägre inflation.

ANNONS

Relaterade artiklar:

Sverige rasar på listan – inte ens topp 10 i digitalisering. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS