Senaste nytt

annons

Morgan Stanley: Dags att köpa Europa – sälja USA

Morgan Stanley: Dags att köpa Europa – sälja USA

Efter att europeiska aktier haft den sämsta relativa avkastningen mot USA sedan 1930-talet (se diagram) och nu befinner sig på den lägsta nivån – relativt USA – på 100 år tycker investmentbanken Morgan Stanley att det är nog.

ANNONS

Så illa är det inte anser banken och pekar på flera faktorer som talar för en bättre avkastning framöver. Om inte annat borde det vara frestande för motvallsinvesterare.

För det första är nu hälsovård- och teknikbolag de största sektorerna i europaindexet. Vidare är halvledarbolag faktiskt större sektor än den utsatta bilindustrin mätt i börsvärde. Slutligen så är beroendet av banker inte längre lika stort. Europas sargade banksektor har mer än halverats i termer av vikt i europaindexet. Med 6 procents vikt är banker nu på samma nivå som i resten av världen. 

Eftersom Morgan Stanley ser framför sig en sektorrotation från tillväxt till mer cykliskt så passar Europas diversifierade börsflora det kommande börsklimatet. Som en extra krydda nämner Morgan Stanley EU:s återhämtningsfond som kommer att addera mellan 0,6 till 1 procent högre tillväxt under de kommande fem åren.

ANNONS
ANNONS

Läs mer från Investerardygnet >>

  • ANNONS Annons-banner