Hej och välkommen till Finansräven!

Investerardygnet.se producerar Finansräven – podden med Sveriges listigaste investerare. Podden distribueras via Investerardygnets kanaler som når rätt målgrupp och är enkel att sprida. Ni kan givetvis också höra på den genom Spotify och Apples Podcasts. Avsnitten är alltid nedladdningsbara för spelning i offlineläge.

Om ni har idéer och förslag kring ämnen för poddar hör gärna av er till [email protected].

Letar du efter mer att lyssna på? Du hittar podcasten Tekniksnacket här!


Maj 28, 2020

I avsnitt sex av Finansräven möter ni Peter Norman, bland annat före detta finansmarknadsminister och vd för Sjunde AP-fonden.

Vad som inte är lika känt är hans förflutna som hög chef på Riksbanken, före detta ränthandlare och analytiker på ränte- och valutamarknaden – där han arbetade på en av 1990-talets stora pengamaskiner: Transferator.

Peter Norman berättar bland annat om hur han ser på dagens penning- och finanspolitik. Hur ekonomin sannolikt kommer att återhämta sig, och när.

Därefter kommer ett samtal med Mats Lindstrand, styrelseordförande i Frill – som tillverkar världens nyttigaste glass, som också smakar gott. Bolaget – som är listat på Nasdaq First North – genomför en nyemission för att fullt ut kunna dra nytta av den framgångsrika etablering som gjorts i USA och Storbritannien.


Maj 14, 2020

I avsnitt fem av Finansräven möter ni en av svenskt näringslivs mest kända och främsta trouble-shooters – Björn Björnsson. En person som normalt brukar verka i bakgrunden, men här deltar generöst och delar med sig av sina erfarenheter.

Mycket få känner till att han var en Sveriges första finansanalytiker. Han startade redan i början på 1970-talet på Enskilda Banken, som analytiker. Sedan dessa har han även investerat på finansmarknaden. I det har avsnittet berättar Björn Björnsson hur han ser på nuvarande utmanande finansiella situation, och hur tycker att man ska tänka. Björn Björnsson vågar sig även på några aktietips.


Apr 24, 2020

ANNONS
ANNONS

I avsnitt fyra gästas Finansräven av ingen mindre än Mikael Pawlo – en legend på spelmarknaden och grundare av ett av Sveriges mest framgångsrika spelbolag på börsen – Mr Green.

Han delar generöst med sig av vad man bör tänka på när man bedömer spelbolag och dess aktier, och varför han i dag själv valt att inte investera i spelbolag. Ni får också ta del av regeringens beslut att införa restriktion som innebär att svenska spelare inte får spela för mer än 5 000 kronor i veckan.


Apr 20, 2020

I tredje avsnittet av Finansräven möter ni Magnus Angenfelt – legendarisk bland initierade investerare, men ganska okänd i bredare lager.

Han delar generöst med sig av sina tips, och berättar varför robotar och ETF:er gör det lättare än hittills för den lite tålmodige att tjäna pengar på finansmarknaden.

Ni möter också Paul Johnsson, vd för Sotkamo Silver, ett noterat silverbolag med en kassaflödespositiv silvergruva, som nu genomför en företrädesemission.


Apr 3, 2020

I det andra avsnittet av Dagens PS och Investerardygnets podd Finansräven möter du Torbjörn ”Tobbe” Olofsson – en räntehandlare i världsklass.

En årlig avkastning på i snitt 18% under 13 år är det få som slår. Nu ger han sin syn på räntehandel i kristider, och coronakrisen.


Mar 24, 2020

I premiären för Dagens PS och Investerardygnets podd Finansräven möter vi Nordic Gold Trades guldexpert Johan Arvsten. I podden avhandlas hur man kan se på guld som en naturlig del i sin portfölj. Både i ett kortare perspektiv med anledning av corona-oron och ett längre perspektiv för att skapa en bättre avkastning i sin portfölj.