En dåligt omen infriades 1999 när Amazons grundare och VD Jeff Bezos hamnade på förstasidan på den amerikanska tidningen Time.

ANNONS

Anledningen var att Jeff Bezos valts till ”årets person i världen”. Under de följande två åren tappade Amazon över 90 procent av sitt börsvärde (obs, kursdiagrammet nedan avser Nasdaqindexet).

Säljsignal när bolagets VD toppar framsidorna

Det var ytterligare ett bevis på att man ska sälja en aktie när bolagets VD toppar framsidan på tidningarna.

Bäst utfall på en investering är vanligtvis den omvända situationen när inget mediasurr förekommer och inga förväntningar är inprisade.

Diagrammet visar Nasdaq-index

Tesla-aktien har 26-faldigat sitt värde

Därför finns det nu anledning att hissa en varningssignal för Tesla-aktien.

I år har nämligen bolagets grundare och VD Elon Musk valts till ”årets person i världen” och följaktligen pryder han Times framsida i senaste numret.

Elon Musks skapelse har 26-faldigat sitt börsvärde under de senaste 2,5 åren. Kursuppgången har fungerat som en magnet på svenska aktiesparare.

Bara Apple lika populär som Tesla-aktien i Sverige

Tesla är nu, med runt 75 000 svenska aktieägare, en av de 20 mest ägda aktierna i de svenska depåerna. Av de utländska aktierna är det bara Apple som är lika populär.

ANNONS
ANNONS

P/E 130

Om aktiekursen i Tesla börjar vända nedåt finns det inte så mycket att hålla sig i värderingsmässigt. P/E-talet är 130 på nästa års prognosticerade vinst och varje försäljningskrona värderas till 13 (justerat för nettoskulden).

Det här är kanske den bästa säljsignalen man kan få.

Relaterade artiklar:

Fem aktier ligger bakom halva börsuppgången. Dagens PS