Senaste nytt

annons
annons
Coronaeffekt: Husdjur snart på Ica?

Coronaeffekt: Husdjur snart på Ica?

I veckan sålde riskkapitalbolaget EQT av de sista aktierna i finländska Musti Group. Bolaget, som säljer produkter och tjänster för husdjur, har varit en raket på börsen i år.

Trots att Musti, som har svensken David Rönnberg som vd, noterades strax före pandemiutbrottet har kursen fördubblats. Tillväxten i branschen har lockat många investerare, såväl institutioner som småsparare, att haka på. 

Men tillväxtbranscher drar också till sig intresset från nya aktörer. I USA, som har samma efterfrågeboom på husdjur som Norden, har Walmart nyligen startat Walmart Pet Care.

Det är en fullserviceavdelning för husdjur inklusive försäkringar med mera. Produkterna och tjänsterna uppges vara väsentligt lägre prissatta jämfört med konkurrenterna.

ANNONS
ANNONS

Eftersom de svenska dagligvarujättarna Ica och Axfood noggrant följer vad väldens största dagligvarudetaljist företar sig är det inte osannolikt att en liknande satsning sker av exempelvis Ica.

Medicin till husdjuren borde ju kunna inkluderas i Ica:s egna apotek tämligen smidigt. I efterhand kanske EQT:s försäljning ses som extremt vältajmad.

Läs mer från Investerardygnet >>