Dagens PS

Slår alla tiders rekord - ChatGPT över 100 miljoner användare

ChatGPT fullständigt krossar alla tidigare rekord. Det som tog Facebook 10 månader och Spotify fem månader tog ChatGPT på bara fem dagar!! (Foto:Unsplash)
Investerardygnet
Investerardygnet
Uppdaterad: 05 feb. 2023Publicerad: 05 feb. 2023

Få är nog de läsare som undgått att läsa om AI-verktyget ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer). Det lite förenklat en textrobot som är baserad på artificiell intelligens och som kan bearbeta och producerade text och data.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Ersätter kontorsarbetare

De här universalförmågorna fick nyligen Bill Gates, huvudägare i Microsoft, att varna för att ChatGPT och motsvarande efterföljare kommer att ersätta kontorsarbetare.

Tidigare var man orolig för verkstadsjobben när robotarna gjorde entré. Bill Gates in Australia: Billionaire says AI is coming for white-collar jobs (afr.com)

Utmanare till Google

Som alltid när det gäller innovationer finns risk för överskattning. I ChatGPT är väl risken snarare den omvända. Tjänsten förefaller vara revolutionerande av de flesta som provar.

ANNONS

Aktiemarknaden börjar exempelvis så smått diskontera att ChatGPT kommer bli en utmanare till sökmotorn Google.

Överlägset rekord – snabbast tillväxt hittills

En bra temperaturmätare över ChatGPTs genomslag fås genom en sammanställning av Business Insider. Den visar hur lång tid det tagit för olika tjänster att nå en miljon användare.

ChatGPT slår alla tiders rekord

Källa: Business Insider

Av de stora IT-succéerna tog det exempelvis två år för Twitter att nå en miljon användare. För Facebook tio månader. Svenska Spotify fixade det på fem månader.

ChatGPT behövde bara fem dagar.

100 miljoner användare i ett nafs

I januari passerade ChatGPT 100 miljoner användare. Också det rekord i snabbhet. ChatGPT måste tas på allvar.

ANNONS

Relaterade artiklar:

Det här kommer börsen inte gilla. Dagens PS

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS