Bomullspriserna fortsätter att rusa uppåt. I förra veckan var prisuppgången 5 procent vilket summerar till 33 procent från årsskiftet. På 3 år har nu priserna, enligt Market Insider, fördubblats.
Det här är allt annat än goda nyheter för klädbolagen. Bomull är den största råvaran för bland annat H&M.
Det verkar som om H&M´s prövade aktieägarna får vänta ännu ett tag på klädjättens comeback på grund av bomullspriset

Nya konkurrenter
En gång i tiden var H&M Stockholmsbörsens största bolag mätt till börsvärde. De senaste 10 åren har emellertid inte varit roliga för H&Ms aktieägare.
Först kom en drös nya konkurrenter – med Primark, Inditex och Uniclo i spetsen – som i stort sett kopierat H&Ms affärsmodell men på olika sätt förfinat olika moment. Primark hade lägre pris, Inditex snabbare leveranser och så vidare.
Monterar ned butiksnätet
Sedan kom e-handeln som H&M initialt hade svårt att förhålla sig till. En av grundbultarna i H&M:s affär är ju den centralt placerade fysiska butiken.
Nu har H&M börjat montera ned sitt stora butiksnät på nästan 5 000 butiker. Än så länge har antalet butiker bara minskat med knappt 300 stycken.
Stängda butiker
Som lök på laxen anlände slutligen coronapandemin som stängde merparten av alla butiker. Dessutom med en kinesisk knorr där kinesiska myndigheterna angrep H&M för att lovvärt värna mänskliga rättigheter i landet.
Comebacken fördröjd. Igen
Trots alla motgångar, nu senast med bomullspriset, är det många aktiesparare som har en klockarkärlek till H&M.
I april var aktien återigen en av de mest köpta på Avanzas plattform. Uppgången för bomullspriserna gör att återhämtningen återigen blir försenad.