Elbilsföretaget Tesla är på väg att ”attackera och erövra” energimarknaden som är värd många biljarder kronor, enligt Canaccord Genuitys analytiker Jed Dorsheimer. 

ANNONS

Kapitalförvaltaren Canaccord Genuitys analytiker förutspår att Tesla-aktien kommer att stiga kraftigt. Men det är inte på grund av elbilsförsäljning, utan att de är på väg att slå sig in på ytterligare en mångbiljardmarknad.

”Apple-liknande”

Tesla ”skapar snabbt ett Apple-liknande ekosystem av energiprodukter, harmoniserat i elektrifiering, för att bli det stora märket i energilagring”, säger analytikern Jed Dorsheimer enligt Bloomberg.

Elon Musks bolag satsar mycket riktigt hårt på energilagring, med bland annat batterisystemet Tesla Powerwall som lagrar energi i hemmet från till exempel solpaneler. Tesla satsar också hårt på energimarknaden i form av batteriutveckling med bland andra Panasonic och LG som partners.

Höjer riktkursen rejält

Han höjer dessutom riktkursen för Tesla-aktien rejält, från 419 dollar till 1 071 dollar, en av de högsta på Wall Street. Han ser alltså en 60-procentig uppsida i aktien som nästan sexdubblats det senaste året. Högsta riktkursen har dock Cathie Woods Ark Invest Management som förutspått att Tesla-aktien ska stiga till 3000 dollar till 2025, skriver Bloomberg.

Aktien handlades i måndagens öppning i New York upp två procent, till priset 690 dollar.

ANNONS
ANNONS

”De är rika, men vi tror också att Tesla har flera års teknikledning och nu expanderar aggressivt till lagring och därmed anser vi att vår multipel är motiverad”, säger Jed Dorsheimer.

Läs mer: Morgan Stanley: Du måste äga Teslaaktier