Audi har ett nytt koncept med Skysphere Concept. En eldriven tvådörrars cabriolet och roadster, som visar vägen för Audi in i framtiden.

ANNONS

Konceptet är autonom körning och ett nytt digitalt ekosystem. Du kan välja mellan två körlägen – Grand Touring eller Sport-läget, enligt Allt om Elbil.

I Sportläget kör du själv och bilen förkortas till 494 centimeter, medan det autonoma läget Grand Touring förlänger bilen till 519 centimeter och ger maximalt utrymme. I det läget försvinner ratten och pedalerna.

Batterikapaciteten är på 80 kWh vilket ska ge en räckvidd på över 500 kilometer.

Audi Skysphere Concept
Eldriven cabriolet som ska ta Audi in i framtiden. (Foto: Audi)

Audi vill med modellen skapa en avslappnad bil där föraren ska kunna njuta av omgivningarna.

”Idag är vi i en ny era av körning, driven av teknik, så vi försökte projicera det in i framtiden och hur vi kunde lyfta den upplevelsen till en ny nivå. Vi gjorde det genom att skapa två körlägen med två olika personligheter”, säger Audis Gael Buzyn som har varit med och kapat den nya modellen, till Robb Report. 

Audi Skysphere Concept
Audi Skysphere Concept är en tvådörrars cabriolet som tillhör bilmärkets lyxsegment. (Foto: Audi)

Hela designen av Skysphere skedde digitalt i Audis Malibu-studio i Kalifornien, där designers träffades digitalt för att förfina konceptet som tog sex månader att utveckla.

ANNONS
ANNONS

Audis Skysphere fortsätter trenden inom bilindustrin som går vidare mot självkörande fordon. Audi – som ägs av Volkswagen Group – ska dessutom investera 12 miljarder dollar i elektrifiering och stoppa utvecklingen av nya förbränningsmotorer till 2026.

Audi
Den nya modellen har upp till 500 kilometer i räckvidd. (Foto: Audi)

Läs mer: Guiden över höstens hetaste nya bilmodeller