Kampen om Bromma fortsätter. Ett nybildat affärsnätverk vill driva flygplatsen – om regeringen och Swedavia lägger ner den.

ANNONS

”Vi vill ta över den opera­tiva driften för att driva flyg­platsen vidare. Man kan inte stänga Bromma bara för att Swedavia inte vill driva den vidare”, säger Wilhelm Wohl­fahrt, vd för Aviation Capacity Resources, ACR, till Di.

ACR sköter redan flygledningen på 17 flygplatser i Sverige.

Bildat affärsgrupp

Nätverket har tillsammans med investerare och samarbetspartners bildat en affärsgrupp som vill ta över den kontroversiella flygplatsen – om Swedavia godkänner det.

Wilhelm Wohlfahrt säger till Di att stödet redan finns hos flygplatser runt om i landet som har linjer till Bromma, och enligt honom kan flygplatsen drivas på ett lönsamt sätt.

Frågan om Bromma ska få finnas kvar eller inte är just nu svävande. Swedavia har meddelat att flygplatsen inte är lönsam att driva vidare och Miljöpartiet vill, som bekant, skrota den.

Möte med politiker

Wilhelm Wohlfahrt avslöjar inte namnen på några inblandade partners, men säger att det hela kommer att bli officiellt efter ett möte med näringsdeparte­mentet eller Stockholms stad.

”Vi hoppas att det blir intressant för politiken att sätta sig ned och diskutera om det här är möjligt”, säger han.

Läs mer: Swedavia: Inte motiverat att driva Bromma flygplats

ANNONS
ANNONS